Er was al vele malen over gesproken, Ruud en Karla Kugel bezoeken op hun eiland Ameland, maar nu moest er maar een van komen.
Henk Boelens organiseerde een klein vliegertreffen op het eiland en wij besloten samen met Jan en Marga om hier een dubbel tripje van te maken. Ruud en Karla bezoeken en tussentijds te gaan vliegeren bij het strandpaviljoen. Vrijdag  met een volle auto richting het noorden en bij de haven wachten op de rest van de vliegeraars die Henk had uitgenodigd. Alles was goed geregeld, er waren twee bestelbusjes waar alle vliegers in konden zodat niet alle auto’s op de boot hoefden. Aan de overkant stonden fietsen voor de vliegeraars klaar om naar de camping te fietsen. Wij lieten een auto staan en de andere gingen de koffers in voor de logeerparty bij de Kugel’s. Na een boottrip en een stukje rijden stonden wij bij Ruud en Karla voor de deur, Ruud had de vliegerbanners als welkom al opgezet en de koffie stond klaar. Na alles uitgepakt te hebben werd er bijgepraat onder genot van een goede…..

Zaterdagmorgen ging het na een lekker ontbijt naar het strand, waar volgend de Amelanders altijd wind is om te vliegeren. Niet dus.
De wind leit het afweten, zo nu en dan een vleugje en dan werd er ook van alles geprobeerd. Maar op een paar witte wieven (sluierdeltas), lichtwind vliegers en een poging om een lifter met lijnversiering op te zetten bleef het bij. Na de goed verzorgde lunch door het strandpaviljoen was het niet veel anders, wel was het een lekker weertje om op het strand te vertoeven. Na een mooie zonsondergang heeft Ruud ons via een toeristische route met de nodige uitleg na hun huis gereden, waar een lekker wiskey en ander drankjes op ons wachte.

Zondagmorgen na het ontbijt weer richting het strand en zagen we bij de parkeerplaats al vliegers in de lucht staan. Zal Ruud dan toch gelijk hebben, Ameland, vliegereiland?
Bijna, bij aankomst stond de zon hoog aan de hemel en er was een lekker windje vanuit zee. Voor de grotere objecten was er iets te weinig wind, de uil, het paard en de clown kwamen niet van de grond maar we konden de badgasten wel wat tonen. Ook een de nieuwe vlieger van  Roelof de Jong. De nieuwe edo met een afbeelding van rockster Anouk koos dit weekend voor het eerst het luchtruim en wat zag zij er prachtig uit in de blauwe lucht. Maar rond 13 uur zakte de wind weer in en stonden helaas maar enkele lichtwind vliegers in de lucht. We hebben de witte spikkelbol nog wel uit de zak gehaald en die vulde zich redelijk maar te weinig om te draaien en van de grond te komen. Tussentijds leuke reacties en gesprekjes gehad met de badgasten die overal vandaan kwamen, ook uut Twente 🙂

Als het gezellig is gaat de tijd snel, ook op Ameland.
Wij hebben genoten van het vliegeren en het bezoek aan onze vrienden. Het beviel zo goed dat meteen is afgesproken dat we de Kugels weer gaan bezoeken, maar dan iets langer als een weekendje.

FOTO’S