Vliegerclub Padeborn organiseert al meerdere jaren een vliegerfeest op het zweefvliegveld van Vinsebeck.
De organisatie had ons al in 206 uitgenodigd maar toen hadden wij al een ander festival toegezegd, maar dit jaar paste het en gingen we op weg naar Vinsebeck.
Op Facebook was een video geplaatst om duidelijkheid te verschaffen hoe men het laatste stuk moest rijden. Dat was achteraf heel handig want als we die niet gezien hadden we getwijfeld of we wel op de goede weg zaten. Maar toen we bergtop via een steile smalle weg  hadden bereikt zagen we het vliegerterrein. Een mooi lang en ruim uitgestrekt veld met een mooi uitzicht. Wij waren bijna het laatste die aankwam maar er was een mooi plekje vooraan het veld oor ons gereserveerd. Vlug de tent ervoor en de boel wat aankleden, want ’s avond was er een welkoms borrel in de hangar. Na het welkomswoord van Markus, Meik en de voorzitter van de zweefvliegclub werd er gezellig geborreld en bijgepraat.|

Zaterdagmorgen, een stralende dag met zoals zo vaak dit jaar, wisselend tot geen wind, maar we maakten het er het beste van. Een mooie afwisseling was dat er een wedstrijd (3-kamp) was georganiseerd voor de vliegeraars. Drie disciplines moesten worden gestreden op zaterdag en zondag. Het snelste Lambada vliegeren, 30 meter lijn op een kinderhaspeltje rollen en uit de hand de vlieger zoveel mogelijk lijn geven. Zo’n 25 vliegeraars namen deel dit weekend en het was een succes. Er werd “hard” gestreden maar het belangrijkste was dat we veel plezier hadden en uiteindelijk allemaal winnaars waren, waarvan 3 een beker kregen 😉 Zaterdagavond was er geen “nachtvliegeren” maar was er een kitersparty in de hangar. Volker Wedeman was net als vrijdagavond de DJ en hij wist de voetjes van de vloer te krijgen.

Zondag begon weer met een zonnetje, maar de wind….
Er moest weer veel moeite gedaan worden om een vlieger in de lucht te krijgen en een extra dip was de regenbui met onweer die tegen de middag overtrok. Rond 15.00 uur werd het droog maar geen wind dus werd er voor het publiek die nog kwam wat in de lucht gezet door middel van rennen en objecten opgeblazen. Rond 16.30 uur was de tent toch nog droog geworden en konden we die inpakken, tussentijds de bol nog over het veld getrokken voor het publiek en ons gereedmaken voor vertrek.  Wij willen de organisatie hartelijk bedanken voor het mooie weekend en komen graag terug.

FOTO’S