Wij gaan al meerdere jaren naar de Hulsbeekdag in Oldenzaal. De Hulsbeekdag wordt gehouden bij een recreatie plas in Oldenzaal. Het is een dag met muziek, theater, entertainment, sport, actie, kunst, cultuur en kinderactiviteiten voor het hele gezin.Ruim 80 verenigingen, stichtingen en bedrijven tonen zich.
Ook dit jaar zijn wij weer met een groepje vliegervrienden namens de stichting en de Twentse VliegerVrienden aanwezig. Wij hebben altijd een “eigen”eiland tot beschikking waar wij de vliegers ed. kunnen opbouwen en kunnen vliegeren (als er wind is) Rond 9.30 uur reden wij gezamenlijk het terrein op waar vele deelnemers al druk bezig waren met de voorbereiding. De tent stond er al en wij konden meteen beginnen om het veld aan te kleden om het vliegeren en de twee vliegerfeesten te promoten. Nu eerst een bakje Kaffee und Kuchen. De dames waren druk geweest Zij hadden ’s avonds van tevoren nog wat gebak voor bij de koffie en als tussendoortje gebakken (LEKKER 🙂 )
Het weer was top, ruim twintig graden, een blauwe lucht en de zon straalde. De wind liet het zoals gewoonlijk tijdens de Hulsbeekdag afweten, maar dat zijn wij zo langzamerhand wel gewend. Het duurde ook niet lang en de eerste bezoekers kwamen al langs en er was veel interesse in onze hobby. Gelukkig waren er genoeg flyers voor Vliegerfeest Twente en Dinkelland zodat de bezoekers voldoende informatie hadden om de vliegerfeesten te bezoeken.
Ook Eva en muis Franziska hadden het heel druk. Vele kinderen gingen een gesprek aan met Franziska en natuurlijk ging het veel over vliegeren en de kinderen werden uitgenodigd om met hun ouders naar de vliegerfeesten te komen. Er werden verschillende pogingen gedaan om vliegers in de luchtte zetten maar ondank het harde werken viel het tegen.
De witte bol pakte soms wat wind en anders wilde het publiek graag helpen om er een stukje mee te rennen en tevens te ervaren hoe zwaar dit is.
Hopelijk hebben wij weer veel mensen kunnen interesseren voor onze hobby en zien wij ze weer tijdens Vliegerfeest Twente en/of Dinkelland. Maar voor ons was het weer een geslaagde en gezellige dag die werd afgesloten met een drankje en wat bitterballen op het terras.

 

PICTURE’S