Het bestuur van het Openluchttheater Eibergen heeft vorig jaar al contact met ons opgenomen met de vraag of wij ook een vliegerfeestje konden organiseren tijdens het Streekfestival wat hun zondags organiseren. Wij zijn toen samen met Jurgen en Ingrid daar wezen kijken en hebben wat gevlogen en de conclusie werd, dat moet kunnen.
Gesprekken zijn gevoerd, vliegeraars uitgenodigd en de tweede weekend van juli was het zover.

Vrijdags in de middag kwamen de deelnemers aan en werd het terrein “aangekleed” en avonds lekker bijgekletst met een….
Zaterdag was het ook een rustige maar zonnige dag met weinig wind, op het einde van de middag kon er wel gevlogen worden maar met moeite.
Door middel van 2 lifters konden we toch nog ons nieuwe aanwinst (paard)  in volle glorie bekijken. Daarna werd het tijd voor de barbecue, aangeboden door het openluchtmuseum. Het was een gezellige dag met op het laatst nog wat vliegers in de lucht met de nodige verlichting van Jos.

Zondag, de dag van het streekfestival.
Het was een mooie zonnige dag maar geen wind. De hele dag werd er geprobeerd om wat in de lucht te zetten voor de vele bezoekers, maar dit viel helaas tegen. Op de grond was genoeg neergezet wat de mensen konden bekijken, maar je wilt als vliegeraars en organisatie de bezoekers toch ook het echte vliegeren laten zien. de workshop vliegertjes maken was een succes. Vele kinderen hebben een vliegertje gemaakt en die moest natuurlijk meteen opgelaten worden, dit lukte maar er moest gerend worden 🙂

Conclusie: Het was een heel mooi en gezellig weekend en hopelijk niet de laatste in Eibergen.

FOTO’S