Wij als Twentse VliegerVrienden (Stichting Vliegerfeest Twenterand)  organiseerden dit jaar voor de vierde maal Vliegerfeest Dinkelland, hieronder leest u het verslag.

 

Ondanks matige wind weet het publiek Vliegerfeest Dinkelland massaal te vinden.

Op 23 en 24 september waren meer dan 100 vliegeraars neergestreken op het terrein van Schaapskooi Stroothuizen in Denekamp (Dinkelland). Zij waren uitgenodigd door de Twentse VliegerVrienden (Stichting Vliegerfeest Twenterand) om te helpen het 4e vliegerfeest Dinkelland weer tot een succes te maken.
Vrijdag kwamen de deelnemers binnen druppelen en maakten zich gereed voor het weekend en om die avond gezellig in de schaapskooi met elkaar een welkom borrel te drinken, bij te kletsen en voor de “zangers” stond er een karaoke set klaar 🙂
Zaterdagmorgen trok langzaam de mist op en de zon die er achter zat warmde het veld op. Het was het begin van een stralend weekend, alleen liet de wind het afweten. Ondanks dit lieten de deelnemers zich niet uit het veld slaan. Van kleine tot grote creaties werden aan het publiek getoond. Er werd een bladblazer gebruikt en werd er gerend om de vlieger in de lucht te krijgen om toch het publiek, dat in grote getale het vliegerfeest bezocht, te vermaken. Dit werd ook zeer gewaardeerd, regelmatig krijgen de vliegeraars een groot applaus voor hun inzet. Rondom het vliegerterrein hadden de deelnemers hun creaties uitgestald om de rondlopende bezoekers te laten zien wat er met een goede wind in de lucht zou staan.
In plaats van een georganiseerde avondshow op zaterdagavond was er gekozen voor een verlichte route. De deelnemers waren gevraagd om zoveel mogelijk verlichte vliegers/objecten rondom het vliegerterrein uit te stallen. Dit was niet tegen dovemans oren gezegd, wat hadden de deelnemers uitgepakt.
De hele route rondom het terrein was verlicht en ondanks dat er geen wind was werden toch spontaan enkele kleine en grote vliegers opgetrokken en aan geschenen.
Zondag was er met vlagen wel wat meer wind maar de vliegers hadden nog steeds hulp nodig.
Het publiek werd dan ook uitgenodigd om te komen helpen om een bowl te showen. Eerst de kinderen en natuurlijk konden de papa’s en mama’s niet achterblijven.

Al met al een geslaagd vliegerweekend met record aantal bezoekers en een geweldige verlichte route.
Dat belooft wat voor het jubileum jaar.

 

FOTO’S