Vliegerfeest Schillig is voor ons een van de leukste vliegerfeesten in Duitsland. Een vliegerfeest kort aan het strand met een gezellige atmosfeer en een thema.
Dit jaar was het thema „Rockstars on the Beach“en natuurlijk deden wij hier weer aan mee.
Vol gepakt met onze vliegers en Rock&Roll kleding ging het richting Shillig. Bij aankomst moesten wij even kijken of er voldoende plek was op „onze“plek omdat de organisatie wat veranderd was.
Maar na wat passen en meten passen Jan en Marga en onze caravan er weer tussen en hadden wij weer een prachtig uitzicht op het vliegerveld en de zee. Het is een plekje waar veel publiek voorbij komt en daarom werd er flink uitgepakt. Vele vanen en vliegers werden opgebouwd om de mensen een gezellige indruk te geven. Jan bouwde meerder van zijn Japanse vliegers op, een kleine tentoonstelling. Zaterdagmorgen werd er al op tijd de eerste ankers in de grond geslagen en de vliegers in de lucht gezet. Een lekker weertje met een mooie wind zorgde ervoor dat het publiek het vliegerfeest bezochte en de vliegeraars hun best deden om de mensen te vermaken. Tegen 14.00 uur moesten wij ons omkleden want werden de „rockstars“voorgesteld aan het publiek. Helaas waren wij maar met z’n zevenen, de andere vliegeraars lieten het afweten. Voor ons was het plezier niet minder en nadat wij de kleding getoond hadden hebben wij het afgesloten met een dansje.
Rond 18.00 werden de meeste vliegers ingepakt voor het avondeten. Maar toen het schemerig werd vroeg de organisatie om toch voor het eerst in Schillig om een klein avondshow te geven. De vliegeraars hadden alle sluierdeltas opgebouwd en toen het donker werd weren die in de lucht gezet onder begeleiding van muziek en vuurwerk. Zeer geslaagd en dit krijgt in 2019 een vervolg hoorden wij.

PICTURE’S