Na een jaar zonder Rijsbergse Vliegerdagen hebben wij besloten om dit jaar weer naar het zuiden te trekken.
Na ruim 2,5 uur rijden werden wij bij aankomst hartelijk door Rene Baremans ontvangen en kregen wij met Jan en Marga een mooie plek toegewezen.
Snel de tent opbouwen want er was regen in aantocht ( net op tijd klaar), daarna meteen maar een vlieger opgezet.

Het veld was anders ingedeeld als andere jaren, maar wij vinden de opstelling beter en als extra toevoeging hebben wij onze eenden er bij geplaatst. Natuurlijk werd er rond de tent van alles neergezet om het voor ons en natuurlijk het publiek een gezellige en kleurijke boel van te maken.
Vrijdag kwamen de andere deelnemers ook op het veld en die tussen de paar buitjes door hen spulletjes ook opbouwden en ‘savond werd iedereen uitgenodigd voor de welkoms borrel (eerste rondje was voor de organisatie) en werd er weer bijgepraat.

Zaterdag was het op een paar buien na een mooie dag, stevig onstuimig windje maar er kon volop gevlogen worden.  De nieuwe lifter met het paard heeft een stevige bui met stevige wind doorstaan, we weten nu wat hij aan kan 🙂
Rond 20.00 begon het avond programma. Als eerst een optreden van de Taikidoki’s (japanse drums) en de Vrije Zwaaiers, daarna een lampionnenoptocht voor de kinderen.
Om 21.00uur was het nachtvliegeren gepland, maar door het uitlopen van de vorige demo’s liep dat helaas behoorlijk uit. Maar onze vliegervriend Koen uit Belgie zorgde met een drankje dat we niet te veel “afkoelden” 😉 en uiteindelijk kon het publiek toch nog de vliegers zien die werden aan geschenen.

Zondag was het weer een stralende dag, de zon en de wind waren aanwezig, dus …. kites up.
Door verschillende vliegeraars werd er van alles in de lucht gezet en door de onstuimige wind komen de lijnen wel eens door elkaar, kan gebeuren toch?
In de middag kwam Rene nog even langs met een cameraploeg, of ik (Herman) mee wilde werken met een interview. Natuurlijk, goede reclame voor onze hobby en het vliegerfeest. Later bleek het landelijke reclame te zijn want het werd ook uitgezonden in het landelijke journaal.

Op het eind nog een verrassing.
Wij hebben de publieksprijs 2017 in ontvangst mogen nemen en zijn hier heel blij mee.Het publiek kan stemmen op wat hen de mooiste vlieger, lijnversiering, enz. vinden.
Zij vonden ons paard het mooiste en zodoende mochten wij de beker in ontvangst nemen. Daarbij hoorde een jaar abonement op het Vliegerblad NCB en een “duikbril”met verschillende soorten glazen, aangeboden door nieuwe vliegervrienden van Grumpy Old Gits uit Engeland.

 

FOTO’S