Het was niet de opening van het vliegerseizoen voor ons (zie eerdere berichten) maar Vliegerfeest Vroomshoop is wel het eerste vliegerfeest van dit jaar. Het vliegerfeest werd dit jaar voor de tiende keer georganiseerd door de mannen van Powerkiting Zuid&Oost op een weiland aan het rand van het dorp. Wij (Herman,Ina, Jan en Marga)hadden afgesproken met meerdere vliegeraars om bij Tankstation Avia Haarhuis te verzamelen voor een bakje koffie en daarna gezamenlijk verder te rijden. Avia sponsorde de koffie en een doos met chocolade Paashazen om  uit te delen op het veld.
De weersvoorspelling zagen er niet goed uit en bij aankomst was het te zien dat er veel regen was gevallen maar het regende niet meer.
De auto’s en caravans werden een voor een op de plek gezet om te zorgen dat iedereen niet vast kwam te zitten op het natte veld. Dit was een goed idee, want op enkele na kwam iedereen zelfstandig op de plek. Nadat onze zoon de tentstokken had na gebracht (vergeten, maar wij wonen gelukkig dichtbij ) konden wij de voortent opbouwen en waren wij klaar voor het vliegerfeest. Vrijdagavond werden de vliegeraars uitgenodigd voor een welkomsborrel en na een woord van de organisatie was het vliegerfeest officieel geopend.
Zaterdag begon met een blauwe lucht, zonnetje en een laagje mist over het veld. Wat wel gemist werd was de wind, maar die zou wel komen toch? Nee dus, Die liet het afweten tot het einde van de middag, zodat we de grootste tijd “verplicht”in de zon moesten zitten en genieten van wat lekkers. Tegen de avond, na het gezellige gezamenlijke pannenkoekendiner, kwam er voldoende wind om wat in de lucht te zetten voor het avond vliegeren en samen met Jurgen van Almelo hebben we een treintje met aliens opgezet en stonden er delta’s met LED in de lucht. Het was leuk om toch nog even te kunnen vliegeren, maar helaas kwam het publiek niet langs om dit te bekijken.
Zondagmorgen regende het, maar eerst naar de tent, waar een Paasontbijt werd aangeboden door de organisatie. Bij aankomst hebben wij iedereen een fijne Pasen toegewenst en kreeg elke tafel (zolang de voorraad strekte) een Chocolade Paashaas van ons (Avia). Tussentijds werd het droog en na het ontbijt werd het tijd om wat in de lucht te zetten. Het was een koude maar winderige dag dus er kon lekker gevliegerd worden.  Maandagmorgen was het een druilige dag maar er kon weer gevlogen worden. De organisatie had iedereen gevraagd om tot minimaal 16.00 uur te blijven omdat het publiek ook de 2e Paasdag het vliegerfeest zouden bezoeken. Helaas hadden vele vliegeraars hun hoofd richting huis staan en de eersten reden al rond elf uur weg en rond 14.00 uur was de helft van de +/_ 65 caravans ed. al weg. Wij zijn wel blijven vliegeren al  zijn wij wel de tent langzaam gaan opruimen zodat wij die droog ingepakt kregen. Rond 16.00 uur hebben wij de laatste vliegers binnengehaald en zijn de organisatie gaan bedanken voor het mooie weekend.
Het was een leuk en gezellig weekend en tot volgend jaar.

PICTURE’S