Na een jaar “pauze” omdat wij geen terrein hadden konden wij dit jaar 30 juni en 1 juli ons 8e internationale vliegerfeest in Twente organiseren.
Omdat het vliegerfeest nu buiten gemeente Twenterand wordt georganiseerd gaan wij de naam en logo veranderen. Het vliegerfeest krijgt de naam Vliegerfeest Twente en het logo is ook nieuw.De kleuren van de Twentse vlag zijn hier in verwerkt en natuurlijk mag het Twentse Ros niet ontbreken.  Omdat het veld wat kleiner was als vorige jaren konden wij niet zoveel deelnemers uitnodigen en bleef de teller op bijna 200 vliegeraars uit binnen- en buitenland staan. Maar het plezier om het weer te organiseren was er niet minder.

Een week van te voren begonnen wij langzaam het veld in te delen en aan te kleden in de nieuwe kleuren. Dat het een goede keus was om met familie Spalink in zee te gaan kwamen wij snel achter,wat een medewerking, top. Donderdagavond waren wij er klaar voor en konden de volgende morgen de vliegeraars ontvangen op het nieuwe terrein bij Zalencentum Spalink in Geesteren.

De zon lucht was blauw en de zon scheen aan de hemel toen de eerste vliegeraars aan kwamen rijden en werden door Jan met zijn nieuwe “terreinwagen”op hun plek begeleid.
De eerste reacties van de deelnemers waren positief en dat doe een organisatie goed.

Vrijdagavond hadden wij de deelnemers uitgenodigd voor een welkomsborrel op het terras van het zalencentrum. Het was weer gezellig en en een mooi begin op de nieuwe locatie.

Beide dagen van het vliegerfeest werkte het weer goed mee. Zonnig en er stond een mooi windje, de vliegeraars hadden er zin en er stonden veel vliegers in de lucht. Ook het publiek wist de nieuwe locatie te vinden en genoten van de vele vliegers die in de lucht stonden.

Maar naast de vele vliegers die er te zien zullen zijn is er ook gezorgd voor animatie.
Springkussens, een speurtocht en een workshop vlieger maken. Maar ook Tessa Kokhuis, een schmink specialist was ook aanwezig. Al jaren schminkt ze kindergezichtjes en zaterdag- en zondag stonden de kinderen in de rij.  Ook ballonnenclown Peter was uitgenodigd. Hij liet iedereen versteld laten staan van zijn ware kunstwerkjes die hij met een beetje latex en lucht kon creëren. Zijn jarenlange ervaring met verschillende ballonfiguren kwam daarbij zeer van pas, want er is bijna geen ballonfiguur die niet door Peter niet gerealiseerd kan worden!

Maar wij als Twentse VliegerVrienden (organisatie) hadden ook een primeur.
Rabobank Noord West Twente waardeerde het zeer dat dit kindvriendelijk en vrij toegankelijk evenement in deze regio werd georganiseerd en heeft daarom besloten om ons te steunen.
Door deze bijdrage konden wij ook zelf met een primeur komen. Wat hoort bij een Twents evenement, het Twentse Ros.
Wij hebben het Twentse Ros na laten maken en Burgemeester Wilmien Haverkamp van gemeente Tubbergen en Robin Geerdink van Rabobank NW Twente hebben het vliegerfeest geopend openen door het oplaten van het Ros van 8 meter, die dan al steigerend het luchtruim boven Twente koos. Zaterdagavond was het veld ne een sprookje. De deelnemers hadden hun best gedaan om het veld avonds er ook prachtig uit te laten zien. Helaas liet het publiek het afweten en achteraf hoorden wij dat in de omgeving verschillen de buurtfeesten waren georganiseerd. Hopelijk komen de bezoekers volgend jaar wel nu ze de mooie foto’s hebben kunnen zien en de positieve berichten in de media.

Zondag begon met een ontbijt en het weer werkte weer volop mee. De lucht stond weer vol en het publiek genoot ook vandaag van de vele bonte vormen.
Wij kijken terug op een zeer geslaagd vliegerfeest en hopen volgend jaar weer op deze locatie terecht te kunnen. Wordt vervolgd.

PICTURE’S